dissabte, 19 de setembre del 2009

Dissabte 19 de Setembre de 2009 . Ottawa

Avui ha estat el segon dia que hem passat integrament en una ciutat. Hem recorregut tota Ottawa que com diria la senyora que ens allotja és una “walking city”( ciutat per a caminar).
L’esmorzar ha estat força animat com ja estem acostumats i avui l’hem passat amb la propietària de la casa on estem i la seva germana que la visita i que és de Toronto.
L’esmorzar ha transcorregut entre les diferències entre aquest gran país i la vella Europa. Les dues germanes tenen la idea que aquí les idees són en gran format i a Europa en petit format, així que elles han pensat que vindran a Europa i agafaran una idea per vendre aquí. Tot això ha sortit d’un rentaplats que hi ha a la cuina i que es marca MIELE, com el dels meus papes creiem.
Després d’esmorzar cap a la ciutat de cap, hem agafat el cotxe i hem anat a un pàrking on sabíem que era més econòmic que el d’ahir i ens hem trobat amb la sorpresa que com que era festiu era encara més assequible, 5 $ concretament tot el dia. La màquina a més tenia una opció en l’ idioma del país veí així que l’hem entès. El pàrking es trobava a la cruïlla dels carrers St. Patricks amb Dalhousie.
Avui era dia de museus i n’ hem visitat 2.
1)museu de les civilitzacions: És un museu enorme i ja cal que us l’agafeu amb calma, 4 plantes per veure des dels joguets dels canadencs, a la seva història, passant pels personatges històrics dels llocs, un museu de segells i varies exposicions. En total un matí ocupat, amb les bosses a l’esquena fins que ens hem adonat que es podien guardar al guarda-roba.
2) Museu de la guerra: Un tal Fringi al•lucinaria. És el paradigma de la guerra en el seu estat més pur. És un museu molt nou on hi ha tot una sèrie de maquinaria de guerra impressionant. Des de Panzers de la segona guerra mundial a bateries antiaèries de totes les guerres. El museu es centra en la guerra del Canadà i les dues grans guerres mundials i té una mà d’accessoris de totes ells, fusells, pistoles i inclús un caza canadenc.
Després dels museus que es troben força estona l’un del altre a peu, hem anat cap al Parlament, que ahir havíem fotografiat i avui hem visitat. És gratuït i tens l’opció de fer un tour o de visitar-lo pel teu compte que és el que hem fet, podent veure la segona planta i la torre de la pau que es troba sota del rellotge. Les vistes corresponen a uns 25 pisos d’alçada, uns 100 metres.
Cosa a part és la entrada al Parlament, et controlen més que en un aeroport i com no podia ser d’altra manera ens han trobat la navalla multi ús que portem i que ens han confiscat temporalment fins que sortíssim de l’edifici. Al Parlament una gran bandera Espanyola es trobava al costat de la del Canadà, es veu que la setmana passada algun vividor va fer un viatge aquí.
En acabar cap a la catedral de Notre Dame on feien missa i d’ allí cap a les altres, ja amb cotxe per veure les cascades del Parc Rideau que són molt altes tot i que el lloc el tenen força oblidat.
Ja ha passat un altre dia i seguim estant morts, ara toca reposar i visionar les fotos del dia, demà anirem a un parc semblant al que van anar l’Edu la Silvia i el David aquest Estiu, un munt d’animals i tu que dones coltes amb el cotxe i a peu, ja os contarem, si no demà el dia que tornem a tenir aquest ja preuat bé que és la connexió a aquesta xarxa social ineludible a la vida. Luz i Luichi poseu-vos-la ja !!!! ah, i per últim però més important, MOLTES FELICITATS ROBERT; amb una mica de retard però amb carinyo, un besito de la Laia i del Joel!!!.
Consells del dia:
1.Si veniu a Ottawa i voleu aparcar el cotxe penseu que aparcar el vehicle el cap de setmana és més barat que entre setmana, penseu que a partir de les 18 no s’ha de pagar i que a partir de les 16 es paga la meitat que per tot el dia.
2.Utilitzeu els guarda-roba quan aneu als museus, carregar amb tota la roba i la bossa tanta estona mata al més pintat i és gratuït.
3.Si visiteu el Parlament d’Ottawa preneu-vos-ho com si passéssiu un control en un avió, la seguretat al lloc és exhaustiva. Els comisos de coses són temporals i us faran encendre tots els aparells electrònics.
4.Ottawa és una ciutat per passejar, de punta a punta del centre no hi ha gaire distància i a més la gran quantitat de zones verdes que hi ha et fan més agradables si cap el passeig.