dimarts, 29 de setembre del 2009

Dimarts 29 de Setembre de 2009. New York

El dia l’hem passat entre el metro i caminant per la ciutat, tenim el coll baldat de mirar cap dalt i les cames que no ens les sentim. Es gran això de Nova York, però es bonic passar-te el dia caminant entre aquesta gent.
Després de llevar-nos , ens hem dirigit al primer lloc de menjar que hem trobat pel carrer i ens hem jalat dos cafès amb llet enormes i dues pastes que com tot a americà eren inacabables. Així que nosaltres i les nostres bossetes cap a la part de sota de la illa de Manhattan. Ens hem dirigit cap al castell Clinton, monument nacional i lloc on es compren les entrades per la estàtua de la llibertat. Si no heu reservat amb una setmana d’ antel•lació us vendran les entrades per la illa de la llibertat on està l’ estàtua i per una illa del costat que es diu Ellis i que hi ha museus però no per pujar a la estàtua.
Així que hem agafat el ferri i cap a la illa, l’estàtua es enorme i les vistes de Nova York des d’aquella part del riu són molt boniques.
En acabar ferri i cap a l’altra illa on sol hi ha museus i el ferri ja et torna a Manhattan. D’allí hem anat al mig de la illa al costat oest, on es troben les nacions unides i on no es pot visitar per dintre fins a principis d’octubre, veurem si els podem visitar abans de marxar.
Després cap a la cinquena avinguda, amb totes les seves tendes i a veure la catedral de Sant Patrick’s, sant dels Irlandesos, on estaven oficiant una missa en anglès. La catedral està molt aconseguida i força decorat el seu interior.
De la catedral al MOMA i del museu a la estació Grand Central que és com diu el seu nom immensa i menys el sostre que estan dibuixades tres tonteries , s’ha de veure.
Un cop dinats cap a patejar els barris més coneguts. Hem començat per el Greenwich Village amb la seva plaça Washington i la universitat de Nova York. Després cap al poc conegut Noho( North Houston) i cap conegut Soho, pel de botigues i que s’anomena així perquè es troba per sota del carrer Houston (South Houston). Del Soho ala petita Itàlia plena de restaurants i de botiguetes i d’ allí a una ciutat dins de la ciutat, sí el Chinatown. El barri és ple de botigues de totes menes i maneres i per allí sol veus xinesos o turistes. Hem empalmat les botigues dels xinesos amb les de Brodway sentit nord i us asseguro que jo estic fins al cap de botigues, la Laia potser no.
Al final del dia altre cop hem acabat a Times Square que sembla que tingui un magnetisme que t’atrapi i sempre hagis d’acabar allí, veient els cartells de neó i el cor mecànic de Nova York. Ara a pensar que fem demà, però sembla que serà el dia del central Parc i del Metropolitan, si no hi vaig la visita a Nova York serà menys visita, és el que tenen els museus.
Consells del dia:
1. El ferri a l’ estàtua de la llibertat és de pagament, hi ha un ferri que va a Staten Island que és gratuït i pots veure l’estàtua de lluny i el pont de Brooklyn.
2. No agafis els mapes per passejar pels barris de Nova York, camina i deixa’t portar ja veuràs les diferències entre els barris.
3. Els autobusos a NY són difícils d’entendre, és més aconsellable agafar el metro que el bus.
4. Aprofita els dies per menjar en parades al carrer, aquí ho fa tothom, veus a executius amb corbata que fan cua als llocs de menjar ràpid,així és aquesta ciutat plena de contrastos