dijous, 1 d’octubre del 2009

Dijous 1 d’Octubre de 2009. New York

Que poquet que queda per tornar!!!, avui quasi ja hem conclòs l’etapa americana del viatge. Quedaven un parell de coses a fer abans de marxar de Nova York i avui les hem dut a terme . Després del ja conegut esmorzar d’ensaïmada i cafè amb llet, hem anat fins a l’observatori del Rockefeller centre , el TOP OF THE ROCK. Allí pensàvem que ens esperaria una llarga cua, com a qualsevol lloc turístic de Nova York, però contràriament hem arribat i hem entrat a l’atracció. L’atracció consisteix en entrar en un edifici que el patrocina Swarovski, cosa que queda clara a la primera cascada de pedres del patrocinador que hi ha a la escala, agafar un ascensor que puja 67 plantes en un moment i veure unes vistes de Nova York espatarrants. En un dia com el d’avui la visió era perfecta i es veia tot Central Parc, El Empire State Building i la resta de colossos de Nova York. Hem estat una bona estona als tres pisos d’observació que té i d’ allí a les Nacions Unides. Avui després de l’ Assemblea Genera l que va concloure ahir, ja es podia visitar. El lloc té quelcom de màgic, tot i que a hores d’ara es troba en unes obres que no conclouran fins el 2013, motiu pel que no es pot visitar la sala del consell de seguretat de la ONU, aquell òrgan tan paritari que reafirma el poder de 5 estats i que ens ensenya que les desigualtats al món no s’han superat!!!.Però deixem-nos de política i anem a l’interessant, fas un tour, que aquest cop sí és en Espanyol i visites la Sala plenària que tant cops has vist per la televisió i on s’asseuen els països per nom corresponent, US i URRS en els 80 i IRAK- IRAN en els 90( bones converses de taula devien haver-hi segur).
Després de visitar territori internacional o millor dit de 191 països, hem anat a les galeries de compres CENTURY 21, on no hi vagis ni amb targeta ni amb diners, és un desastre per qualsevol dona i algun que altre home. La Laia s’ha comprat un parell de cosetes assessorada pel Joel i el Joel com sempre no ha trobat res del seu gust, o almenys al preu que esperava.
Del Century 21 cap a Chinatown a fer les darreres compres, bosses amunt i avall, estem sense ni un ral de moneda americana, i això que per culpa d’ algú, per arrodonir ens va dir, hem portem més de la que teníem que portar. I si més n’ haguéssim portat més ens l’haguéssim gastat.
Ara ja a fer la maleta , la única que tenim que l’altra la vam deixar a Canadà, i a esperar que arribi demà al matí i abandonem aquest país que tant poc s’assembla al seu tranquil veí de dalt al que hem de retornar per acabar la visita a Montreal. Així doncs, ja us contarem demà, bona nit.Ah per cert que avui hem tornat cap a casa en un vago de metro buit i això és notícia en una ciutat que té 8,5 milions d'habitants, i us ho prometem fins avui el metro era un lloc on vas com un camió ple d'animals, avui hem disfrutat del que es veu en la imatge, i cap mena de sensació d'ineguretat per si algú ho pensava.
Consells del dia:
1. Si vols estalviar res d’anar per la zona de Chinatown ni per els outlets de roba de Nova York.
2. No coneixem la vista que hi ha des de l’ Empire State, però la del Rockefeller és impressionant.
3. Pots viatjar a l’estranger sense guia, nosaltres no en portaven de Nova York i ens ha anat prou bé.
4. La ONU o les UN que els hi diuen els anglosaxons han de ser una parada obligatòria, aquí veus les entranyes d’un dels organismes més importants del món.