diumenge, 27 de setembre del 2009

Diumenge 27 de Setembre de 2009. Saint Mathieu du parc - Montreal

Finalment ja som on van començar. Aquí ens va deixar l’avió i hi hem passat a prop alguna altra vegada i avui hem pogut gaudir finalment de la cosmopolita Montreal.
Però el dia no ha començat quan hem arribat a la ciutat, ho ha fet quan estàvem esmorzant juntament amb una parella francesa, els mateixos amb els que des d’ahir a la nit ens vam barallar per un lavabo compartit que estava just enfront de la nostra habitació.
Els dos són de Paris i fa dos dies van tenir un accident de trànsit que va acabar amb no res, conduïa la noia....si ja se que nosaltres a Escòcia també però a aquests se’ls va emportar un camió i us assegurem que els camions d’aquí són enormes.
En acabar la gran conversa amb els francesos , ens hem dirigit a la localitat de Bertherville, on va viure des de molt petit Gilles Villeneuve,
pilot de Ferrari que va morir al gran premi de Bèlgica del ’82. Allí han fet un museu pel seu fill pròdig i pel fill d’aquest el campió mundial de F1 Jaques Villeneuve. El museu és una passada. És petit però està molt ben explicat. Disposant d’un film de la vida del campió de Ferrari.
La Laia no l’ha disfrutat gaire però jo m’hi hagués quedat tot el dia.
Del museu a l’hotel Celebrities on ara ens trobem, hem arribat abans de les 14 hores així que no hem pogut entrar a l’habitació, hem deixat els nostres equipatges i cap a tornar el vehicle. El cotxe era un Ford focus amb pell als seients, calefacció al cul, llantes de competició i canvi seqüencial a part d’automàtic, una birgueria però que ve tornar-lo tot d’una peça i d’una vegada.
Ara ja érem turistes sense cotxe i la veritat és que tornava a ploure( tornava vull dir per segon dia i aquest cop de forma testimonial) però nosaltres a caminar per la ciutat.
Hem anat informació on ens han marcat la ruta del dia i ens han donat un llibret amb descomptes per Montreal i voltants. Amb el descompte hem comprat el bitllet turístic per un dia i a rodar. Hem vist la ciutat vella i el port vell, la zona olímpica i la muntanya de Montreal on tal i com estava el dia sobraven les fotografies.
Hem tornat a l’hotel rebentats i ens hem registrat. L’hotel és el mateix que tindrem el divendres que ve i el cert és que és una cucada. Està al downtown, es baratíssim i tenim dos habitacions, una suite que en diuen, que està de por. I el més important que es troba al costat de l’estació d’autobusos d’ on demà marxarem cap a New York, sense més informació que la que ens ha donat la Cristina. Així que ja us explicarem si ens deixen entrar al país, si ens tornen a comissar els entrepans i si arribem a l’hotel que estarem, que segons tothom a Nova York els hotels són un desastre. Ja us contarem però demà poques fotos i molt però que molt autocar.
Consells del dia:
1. Les cartes de transports d’un dia surten a compte si no estàs més de tres dies a Montreal; sinó n’hi ha una especial de tres dies.
2. L’autobús 515 volta per tot el dowtown i el port vell es una bona manera de veure Montreal.
3. No apuris la benzina i confiïs amb el que et marca el GPS, avui quasi ens quedem tirats fent cas a l’aparellet.
4. Si teniu amics francesos digueu-los-hi que comprin un GPS els d’avui tampoc el portaven, quin desastre.