dimecres, 23 de setembre del 2009

Dimecres 22 de Setembre de 2009. Quebec - Ile d’Orleans

Dia plenament marcat per la pluja i ja era hora de retrobar-nos amb el temps de Canadà. Ja veurem si tornem a veure el sol durant el viatge.
Hem tingut un esmorza de por, començant amb una macedònia amb iogurt i un crepe farcit de pera i banyat amb xarop d’auró i mores.
Seguidament hem agafat el cotxe i hem anat direcció l’Ile d’Orleans. És una illa dedicada a la agricultura i al centre està plena de camps de conreu. Hem visitat les esglésies de la zones, la més antiga té només uns 150 anys. A la punta sud de l’illa hi ha un mirador fet de fusta que té d’alçada d’uns dos pisos. Però com avui no feia molt bon dia no hem pogut contemplar plenament el paisatge.
Durant el camí hem vist que a diferent punts de l’illa realitzaven excursions pels camps amb tractors i activitats de recollir pomes!! El Joel ja ho feia tot això a Puigverd,je,je!
Després hem retornat al B&B i hem deixat al cotxe per dirigir-nos a peu al centre de Quebec. Avui era dia de museus, ja que el temps era plujós. Hem començat per Museu de les civilitzacions, on hem estat unes dos hores llargues. A dintre hi feien varies exposicions que van canviant. Avui i havien unes d’Egipte molt interessants, també hi ha via una d’extraterrestres i una altre de la gent de Quebec.
Després de dinar, Hem passejat pel barri Vell de Quebec, per uns carrerons encantadors, amb un toc d’estil bohemi. Hem visitat l’església de Notre- Dame, i a continuació hem pujat a dalt, on es troba la muralla i hem passejat pel seu interior fins la Catedral de Notre- Dame, on també l’hem visitada. Al mateix costat es troba el museu Franco-Americà, on hem visitat les seves exposicions dedicades a temes religiosos i d’història Canadenca.
Al sortir del Museu Plovia a bots i barrals, i tot i anar equipats amb capelina i paraigües, ens hem mullat els pantalons. Per això hem decidit esperar un autobús mitja hora per tornar el B&B. Però quan ha arribat l’autobús, ha parat de ploure, i hem decidit tornar caminant.
Un dia passat per aigua !! Però la ciutat de Quebec és igualment encantadora.
Consells del dia:
1. Porta sempre el paraigües a sobre, no saps mai quan el necessitares.
2. Una bona opció per un dia de pluja és visitar museus, pot resultar molt enriquidor.
3. La millor opció per visitar una ciutat és anar a peu i caminar, i així poder descobrir els seus carrerons.
4. Les parades d’autobús van molt bé per resguardar-te de la pluja, encara que no acabis agafant cap autobús.