dissabte, 26 de setembre del 2009

Dissabte 26 de Setembre de 2009. Chicoutimi - Sant Felicien – Saint Mathieu du parc

Dia maratonià el d’avui. Ens hem llevat aviat i hem anat a esmorzar a la casa central del B&B. Allí hi havia una parella d’ Estrasburg amb els que hem esmorzat. La conversa ha versat sobre les nostres vacances. El noi ,que es qui condueix, m’ha dit que va sense GPS, però com es pot anar pel món així? Increïble. Ells anaven de la casa fins al mateix lloc que nosaltres, el zoo salvatge de Sant Felicien. Hem arribat nosaltres abans, amb GPS és més fàcil.
El zoo es prou econòmic si valores que amb l’entrada veus els animals en circuits pedestres. Agafes una espècie de trenet amb reixes obertes que et permet fer fotos als animals que hi hagin i dos pel•lícules de cinema. Una és un espècie de peli d’ IMAX que avui anava de la tribu dels innuits i de l’animal amb qui més contacte tenen que és el Caribú. L’altra peli és una pel•lícula sensorial on en 15 minuts t’ensenyen les quatre estacions al zoològic, sol té música sense llenguatge però l’acompanya neu, fred, sol i qualsevol efecte que tingui a veure amb les estacions, està bé veure-la abans i després de visitar el zoo.
Al zoo hem vist els principals animals de l’Amèrica del nord. Destacava l’os polar i el tigre, però veies des de marmotes a bisons, passant per cérvols, foques, serps, ocells, micos i tot el que us pugueu imaginar que no sigui típicament africà.
Al finalitzar el zoo, estàvem a 400 km. d’ on dormim avui i ja n’ havíem fet 150 per anar-hi. La següent ruta era anar al poble fantasma de Val Jalabert que es troba a Chambord. Allí a principis del S. XX va haver-hi una gran indústria de paper, a la vora d’una cascada més alta que les del Niàgara que aquí són la referència per comparar. La fabrica durar 20 anys i al seu voltant va néixer el poble que visites durant unes dos hores. El poble comptava amb un magatzem, una escola, la fàbrica, una església i les cases dels treballadors, que en aquells dies cobraven 24$ setmanals i en pagaven 7 per la casa. Així que el cobraven ells es quasi el que avui es paga en un dia per visitar-lo. Al lloc pots fer caminades i menjar, està ben muntat i és entretingut d’anar-hi. Al lloc hi havia màquines de cosir SINGER com les de la padrina i alguna cosa més que estava a Puigvert abans del mega dissabte que va fer la padrina.
Del poble cap al B&B que es troba al costat de Trois Rivieres, en un poble petit i que està molt bé. Del poble de Val Jalabert al B&B hem conduït tres hores per unes carreteres limitades a velocitats ridícules i que sol respectem nosaltres. Ah per cert , tot Canadà està en obres a les carreteres, quin desastre!!!.
Demà hem de tornar el cotxe i ja veure’m si podem veure una mica de Montreal.
Consells del dia:
1. Visita el zoo de Sant Felicien, del millor del viatge.
2. Les línies continues a Canadà no funcionen com aquí, hi ha continues en lloc que són entrades i sortides i la gent les trepitja tranquil•lament.
3. Vigila a les carreteres canadenques, ningú respecta la velocitat però ja hem vist un parell de controls de trànsit amb radars.
4. Val la pena triar allotjaments separats de vies i poblacions principals, són més econòmics i en un no res hi arribes.