dilluns, 21 de setembre del 2009

Dilluns 21 de Setembre de 2009. Sainte Agathe des Monts – Val David- Saint Leon Le grand

Avui hem esmorzat a les 09.00 del matí, juntament amb el nostre llogater, que s’ha menjat una truita mentre nosaltres esmorzàvem unes torrades franceses, Café sol , suc de taronja i la ja clàssica macedònia de cada matí.
Durant la conversa hem parlat com cada dia d’ on vivim, i avui la recessió econòmica d’Europa ha abraçat gran part de l’esmorzar fins que la Laia ha dit que era ja hora de marxar. L’home de la casa ens ha dit que del poble on estàvem sortia un vaixell que feia una volta pel llac i allí que estàvem , però el preu abusiu i un autocar ple de japonesos ens han frenat a agafar el vaixell.
Per tant ens hem dirigit cap un altre poble, aquest de nom força re nombrat per la zona de les Laurentides, ja que hi ha un parc per nens dedicat a Papa Noel, i el poble es Val David. El poble en si es poca cosa però la veritat és que és una cucada, es veu que en època estival els artistes de la zona donen vida al poble però ara l’activitat està ben parada. La dona d’informació ens ha dit que al lloc podíem triar entre dues activitats un altre parc natural i una activitat que li deien total i que pensàvem que no seria gran cosa. Les poques forces a les cames que ens queden i les ganes de la Laia de fer Caiac han fet que la segona opció guanyes la tria.
Així que hem anat cap a una tenda que realitzava aquesta activitat. L’home era el típic aventurer de mitjana edat vingut a menys que ha posat un negoci per retirar-se. Nosaltres es veu que érem els clients que feien 10 del dia quan normalment només en té un parell. Ens ha explicat com anava l’aventura i allí ja he vist que no seria poca cosa. 8 km. en canoa o caiac i 5 km. en bicicleta. Ell et portava fins un riu de poca profunditat i feies un recorregut fins un llac, allí t’esperava i et donava unes bicis amb les que tornaves al poble. La broma ens sortia per 60$ els dos, però l’aventura bé s’ho valia.
Així que caiacs, un bidó per que no és mullés la motxilla on portem el de valor, el riu i cap allà que anem!!!. El riu al principi era recte però ha començat a fer meandres i no s’acabava mai. Al principi fèiem fotos però entre les grans pedres que hi havia al riu, la durada de la remada(2 hores i mitja) i la calor que feia(25 graus) hem acabat destrossats.
En arribar al llac ens han donat la bicicleta, hem dinat i hem agafat el camí de tornada però a l’inversa, que anem sobrats. A mig camí però ja hem tornat,arribant a fer 15 km. en bicicleta.
De les bicicletes dir que semblava la de la meva padrina però amb canvi de marxes, unes rodetes que feien pena però eren còmodes.
En acabar l’excursió ja era tard i hem anat al poble de Saint Jerome, allí hem vist l’església i el museu per fora ja que eren tancats. Hem pagat per un aparcament de dues hores 1 $ i sol hem aprofitat 25 minuts. Els parquímetres d’aquí són diferents als de casa, aquí són dues màquines que controlen cada 2 places d’aparcament. Tu poses diners a la teva i la màquina va descomptant minuts de l’hora que l’has ficat i
l’ import posat.
Ara ja tocava anar fins a la casa següent 200 km. més i ja en portem 1700 en una setmaneta, menys mal que no tenim límit de kilòmetres en aquest cotxe.
La casa es troba al mig de la natura i ens han donat l’habitació més retro que tenen, sembla que Canadà no té història però l’habitació sí. A la casa celebren l’aniversari de la filla i nosaltres estem a punt per relaxar-nos després d’aquest dia infernal. Després de Canadà necessitem unes vacances!!!, Bona nit.
Consells del dia:
1.Assegurat abans de fer una activitat esportiva si portés tot el que cal per fer-la i si tu pots dur-la a terme.
2. Quan viatgis no reservis vehicles amb límit de kilometratge ja que a la fi poden resultat més cars que els altres.
3. Assegurat de posar al parquímetre l’ import correcte i no malbaratar recursos en l’aparcament.
4. Descansa per la nit tot el que pugui quan estiguis de vacances, els dies poden ser durs com avui.