dimarts, 22 de setembre del 2009

Dimarts 21 de Setembre de 2009. Saint Leon Le grand – Trois Rivieres- Quebec

Avui escrivim des d’una de les Gites del Quebec. Ens trobem a 30 minuts caminant del centre de la ciutat vella i del port vell del Quebec. El port vell segons ens han dit és el lloc on va néixer el Quebec.
El dia l’hem començat amb el millor esmorzar que hem fet fins ara. L’home de la casa on estem que es un bon afeccionat a les bicicletes ens ha explicat que la seva casa rural es troba immersa dins d’una ruta de bicicletes i que ell vol potenciar el seu producte. L’esmorzar ha tingut entre moltes altres coses un goffre amb xarop de arce i un dolç típic de la zona.
En acabar l’esmorzar hem vist que estava plovent i ens han dit que les previsions són força dolentes per tota la setmana, si ho unim al temps que diuen que farà a Nova York, anem arreglats!.
La primera parada del dia ha estat el poble de Trois Rivieres on ens havien dit que s’havia de visitar la catedral de la població, un museu i l’antiga presó. Les dues darreres coses es troben juntes i la catedral es troba just al costat així que hem aparcat al costat del centre , sense pagar i cap a les visites. La catedral sol l’hem vist des de fora ja que era tancada , i hem entrat al museu. L’entrada al museu i l’antiga presó pot ser conjunta però els Tours a la presó solament els fan amb francès. Així que la noia ens ha dit que ens apuntava al Tour de les 11.30 en francès, té collons sinó el fan amb cap altra llengua. Uns anglesos que venien darrera nostra no han fet el tour perquè sol el feien en francès i no l’entenien.
El museu que hem visitat primer, tenia unes quantes exhibicions entre la que destacava una esportiva i una de caire policial amb investigacions, escenaris de crims i un vehicle policial antic. El cert es que hem xalat força. En acabar, hem fet el tour que ens l’ha fet un paio que semblava un motorista assassí, ideal per visitar una presó , en un francès tancat de collons ens ha explicat com funcionava la presó els 150 anys que va funcionar, intercalant vídeos i explicacions al que veiem. Fins i tot et porten a un forat de càstig on et tanquen la llum, no devia ser gaire bonic a l’època estar allí. De Trois Rivieres cap a Quebec són unes dues hores, així que ens hi hem plantat després de dinar. La casa és molt acollidora i la dona un encant.
A tot això quasi no havia plogut, així que hem deixat les maletes i hem anat caminant al port vell, hem visitat el mercat del port vell. D’ allí cap a la zona del vell Quebec que es troba dins de les muralles. Quebec és l’única ciutat emmurallada de nord Amèrica i d’això n’estan molt els seus habitants. Al lloc hi ha les vistes de l’altre costat del riu anomenat Lewis. A dalt hi ha l’hotel del Parlament, car de per si. Hem recorregut els estrets i pintorescs carrers de dins de la muralla i hem apreciat l’ església de Notre Dame, la muralla, la terrassa del port i el Parlament. Ens hem aturat a l’ informació que es troba al carrer Santa Annes i una dona que es trobava al lloc ens ha muntat el viatge per demà i els dies següents, us jurem que si estigués a casa nostra li fem muntar els nostres viatges!!! Una passada de senyora, atenta on les hi hagi.
D’ allí ja hem tornat a casa sense ni una gota d’aigua i la veritat és que hem tingut sort. Ara sol falta rematar demà la ciutat i passat demà els voltants, ja veure’m perquè seguim rebentats.
La notícia bona del dia es arribar a l’allotjament i veure que el Barça segueix destrossant el seus adversaris, 1-4 avui al Racing , impressionant aquest equip.
Consells del dia:
1. L’oficina d’informació a qualsevol lloc del viatge és bàsica, hagis preparat o no el viatge.
2. Has de provar de menjar les coses típiques de la zona, perquès i no ho fas allí ja no ho faràs.
3. Quebec és una altra bona ciutat per caminar, aparca el vehicle i gaudeix-la. Hi ha un funicular que uneix el port i el vell Quebec si vols.
4. Intenta planificar el dia segons les previsions meteorològiques de la nit d’abans, això et pot salvar el teu dia.