divendres, 25 de setembre del 2009

Divendres 25 de Setembre de 2009. Baie Sainte Catherine- Chicoutimi

Avui era el dia esperat de les balenes i ens hem llevat a les 08:00 del matí. La veritat es que ens esperàvem un bon esmorzar ja que en totes les crítiques del llibre de visites que havíem llegit, inclús de gent de la nostra terra s’alabava aquest plat. Però la veritat és que ha superat les nostres expectatives. L’esmorzar ha estat copiós i la majoria de coses estaven elaborades per les propietàries.
En acabar la Chantal ens ha trucat a la zona costera per preguntar el temps que faria i ens ha confirmat que seria solejat tot i que en cap moment passaríem de 10 graus. Així doncs hem triat l’opció del vaixell i la companyia AML que és la que dona part del que recapta a la recerca i investigació marina. El creuer ha sortit a les 10.00 i nosaltres l’hem agafat al costat de Sainte Catherine, ja que també s’agafa al costat de Tadoussac. El creuer fa 1 hora pel riu Saint Lawrence fins que en una zona que per les dimensions es podria dir que et trobes al mar, fa la recerca de balenes. Avui la única espècies que ens ha esquivat ha estat la orca i la balena blava. Hem vist totes les altres classes de balenes. Algunes de lluny i d’altres de prop. Tot i que sol veus el moment en que surten a respirar i la veritat cap ha tret tota la cua en cap moment.
En acabar el creuer de tres hores ens hem dirigit fins a Chicoutimi , lloc on estem avui, previ pas per les localitats de Sainte Rose de Nord i de Saint Fulgence. Ambdós són nuclis de població molt petits que donen a l’estret del Sanguenay. La carretera és una meravella per si sola. Arbres multicolors fruit de la tardor, un riu pedregós i uns penya-segats que en algunes zones el delimiten. Les guies turístiques reflecteixen la bellesa de la carretera però manifesten que es troba en molt mal estat, el cert és que ara per ara l’estant arreglant i en la seva gran majoria es troba bé.
Ara hem arribat a la localitat de Chicoutimi on ens han cedit tot un pis per nosaltres. Tenim cuina, bany i dos habitacions a més d’una terrassa que a aquestes hores no aprofitarem. Hem visitat la ciutat i es petitoneta amb una església enorme com totes les d’aquí i un centre de vila força comercial.. La casa es toba davant del fiord. La ciutat es troba a la Rivera del Sanguenay i demà d’hora partirem cap al parc zoològic de Saint Felicien, destí que tenim força lluny i que tothom ens ha recomanat incloent-hi un home que ahir vam trobar al ferri, que viu al costat de Tolosa i té com a mínim casa a l’Estartit i al Canadà.
Avui per cert hem tornat a agafar el ferri, ja hi tenim la mà trencada. Demà farem uns 500 kilòmetres que a part de fer-nos tornar a omplir el dipòsit del vehicle, ens tornaran a costar força estona. Ja us ho explicarem.
Consells del dia:
1. Si esteu a la part de la Rivera i heu d’omplir el dipòsit Tadoussac és més barat que Sainte Catherine, i la zona de Sanguenay encara més.
2. Hi ha poques benzineres a la zona de Sanguenay.
3. Per veure balenes la zodíac és més emocionant però en dies de fred com avui la gent acaba glaçada i amb el vaixell es veuen igual de bé.
4. La carretera del fiord de Sanguenay pel nord es troba en bon estat, no l’eviteu pel que us comentin ja que és una meravella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada