divendres, 18 de setembre del 2009

Divendres 18 de setembre de 2009. Wilno-Ottawa

Finalment ja estem a la capital del país , han estat unes dues hores de cotxe i una mica d’ incertesa al arribar les que ens han portat al B&B que dormirem avui.
El dia ha començat com cada matí. Esmorzar a les 08.30 hores i gran conversa amb els propietaris de la casa on dormíem a Port Sydeny. Hem començat parlant de viatges i hem acabat parlant dels misteris que envolten les construccions de les piràmides per tot el món, converses normals, no?, ara bé quan el Luichi diu que m’enrotllo escrivint, però que hi farem.
En acabat les efusives salutacions canadenques, amb abraçades incloses i aquí sembla que quasi amb llàgrimes, i cap a buscar unes coves que hi ha entre la població de Eganville i Douglas, que ens han recomanat els nostres amfitrions. En arribar a Enganville hem anat cap a informació turística com a cada poble i hem trobat un home gran al costat. Ens ha explicat que informació turística estava tancada i que el poble no tenia gaire que visitar, fent país el paio , i per tant hem continuat cap a les coves. Les coves es deien Bonnechere Caves i les va trobar el 1950 un tal Tom, i ràpidament les va explotar. Les coves són excavades per l’aigua del riu del mateix nom i s’han trobat multituds de fòssils dins d’elles. En acabar hem anat al poble fantasma de Balaclava, on sol hem vist un parell de graners abandonats, no val la pena anar-hi i ja hem anat a buscar el b&b. El d’avui es trobava Ottawa i hem arribat fins a l’adreça però cap senyal d’allotjament, pel que hem preguntat als veïns de la zona i cap sabia que hi havia un B&B al lloc. Finalment hem trucat a la dona i aquesta ha sortit d’una casa del costat sense estranyar-li que cap veí conegui l’ ubicació de l’allotjament . tenim tot el pis de dalt per nosaltres, habitació, bany i una zona de esbarjo amb sofà i ordinador. El lloc està bé i es troba a 7 km del centre de la ciutat. Per tant i prèvia recomanació de la nostra llogatera hem anat a Ottawa amb cotxe. Per aparcar els pàrkings funcionen per fraccions de mitja hora, per tot un dia o fent preu a partir de les 4 i fins les 11 del matí. En arribar hem anat a pagar el pàrking cobert que hem trobat després que un negre ens oferís un tiquet d’aparcament “negre” valgui la redundància que era vàlid fins demà. No ens hem fiat del paio i hem marxat a l’altre aparcament on a l’hora de pagar hem vist que sol acceptaven monedes. Busca que buscaràs algú que ens donés canvi fins que una dona ens ha regalat el seu tiquet d’aparcament valorat en 7 dollars que acaba de treure perquè s’havia equivocat, així que l’hem agafat i cap a veure el centre d’Ottawa. És una ciutat barreja d’art Deco i de moderns edificis, on pràcticament tot resta a la part del centre a excepció d’alguns museus que demà esperem visitar.
Avui hem vist el Parlament amb els seu Big ben imitació al de Londres, El banc de Canadà, La cort Suprema, La Catedral de Notre Dame i les principals atraccions del centre. Demà serà un altre dia i ara estem rebentats, així que fins demà que encara tindrem wi-fi.
Per cert que tot i estar a la capital de la nació, aquí la natura està present per tot arreu, sinó mireu quin talp hem trobat just al costat del Parlament, igualet que a casa nostra!!!.
Consells del dia:
1.Si les ciutats no són massa grans el cotxe pot substituir el transport públic, hi ha molts aparcaments i el preu s’ajusta força a un preu no abusiu. Tot el dia pot sortir per 13 $ màxim.
2.Si aneu a qualsevol ciutat gran , informació turística es troba al centre de la ciutat, no us torneu bojos buscant-la com nosaltres avui. A Ottawa està al davant del parlament retolada amb un cercle taronja.
3.Porteu sempre apuntats els telèfons de les cases on aneu i traieu per Internet mapes dels carrers del costat, us pot salvar la vida.
4.Tin monedes a mà sempre en tot viatge, hi ha llocs on sol acceptaran monedes i no tenir-ne es un veritable problema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada